Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΦΡΑΓΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

9 Μαΐου 2014

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ
ΤΣΑΥΤΑΡΗ
ΘΕΜΑ: ΦΡΑΓΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

κ. Υπουργέ,
Αναρωτιέμαι αν σκοπός του κράτους είναι η εξυπηρέτηση και η προστασία των πολιτών ή εάν θέλετε το κράτος, από εγκληματικές παραλείψεις του να σκορπά πολύτιμα εκατομμύρια (που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν) και να καταγράφει καταλόγους θυμάτων, και πόσο μάλλον νεκρών συμπολιτών μας.
Στην περιοχή των Ελευθερών Παγγαίου Καβάλας, χρόνια αγωνίζονται οι κάτοικοι να πείσουν τις πολιτικές ηγεσίες του «Υπουργείου Γεωργίας» στο παρελθόν και «Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» τώρα, στην δημιουργία ενός φράγματος που θα είναι πολλαπλά ωφέλιμο αλλά και σωτήριο.
Η πεισματική άρνηση του Υπουργείου σας να προχωρήσει αυτό το έργο και μάλιστα με έτοιμη την προμελέτη, έχει ως αποτέλεσμα εκτεταμένες πλημμύρες που φτάνουν μέχρι την Ν. Πέραμο, αλλά και με μεγάλες απώλειες ανθρώπινων ζωών αλλά και περιουσιών.
Όπως μου έλεγαν οι κάτοικοι στη περιοχή των Ελευθερών που επισκέφτηκα πριν λίγες μέρες, το φράγμα δεν θα αποτρέψει μόνο αυτές τις καταστροφές, για την επανόρθωση των οποίων απαιτούνται εκατομμύρια, δεν θα αποτρέψει μόνο τις απώλειες ζωών, αλλά θα βοηθήσει και στην επιβεβλημένη διαχείριση των υδάτων, που τελικά πέφτουν και χάνονται στην θάλασσα.

Κατόπιν τούτων σας ερωτώ κ. Υπουργέ:
  1. Σκοπεύετε, επιτέλους, να δρομολογήσετε το έργο κατασκευής του
    φράγματος Ελευθερών Καβάλας ;
  2. Αν δεν το πράξετε, αντιλαμβάνεστε ότι αναλαμβάνετε και τις ποινικές
    ευθύνες, όχι μόνο τις πολιτικές, για τις εκτεταμένες καταστροφές, τις
    απώλειες ανθρώπινων ζωών ή και απώλεια ζωικού κεφαλαίου σε
    περίπτωση πλημμύρας;


Ο ερωτών Βουλευτής Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, σκέψεις, απόψεις και άρθρα, πολιτικού, και όχι μόνο, περιεχομένου. Παρακαλώ θερμά, σε περίπτωση σχολίων να αποφεύγετε τη χρήση βωμολοχιών ή άλλων προσβλητικών παρατηρήσεων