Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Απίστευτα πράγματα στο ΠΕΔΥ Καβάλας

17 Απριλίου 2014

«ΓΙΑ 250 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΕΔΥ ΚΑΒΑΛΑΣ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Απίστευτα πράγματα στο ΠΕΔΥ Καβάλας, όπου δεν υπάρχουν ούτε 250 ευρώ για να λειτουργήσει το μικροβιολογικό εργαστήριο, το οποίο παραμένει κλειστό, στέλνοντας τους ασφαλισμένους σε ιδιωτικά ιατρεία.
Η καταγγελία αυτή κατατέθηκε ως Ερώτηση στη Βουλή από τον Βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον συνδυασμό εθνικού σκοπού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ».
«Έχουν ξεπεράσει και τα όρια της παράνοιας τα όσα συμβαίνουν με το ΠΕΔΥ και ειδικότερα με το ΠΕΔΥ Καβάλας» δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ και πρόσθεσε:
«Όπως μου έλεγαν
, οι ήρωες γιατροί αυτού του τμήματος, αισθάνονται ότι τους παρέδωσαν στα χέρια τους ένα πρόωρο μωρό κ μάλιστα νόθο. Πολύ φοβάμαι ότι ο επόμενος θετός πατέρας του ΠΕΔΥ θα προέρχεται από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Εκεί καταλήγουν σιγά - σιγά και μνημονιακά οι Έλληνες ασφαλισμένοι, όπως εξάλλου το είχε πει και ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.»

Ακολουθεί το Κείμενο της Ερώτησης.
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
ΘΕΜΑ:ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΔΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

κ. Υπουργέ,
Στην χτεσινή επίσκεψη μου στο ΠΕΔΥ Καβάλας, διαπίστωσα ότι δεν λειτουργεί το Μικροβιολογικό Εργαστήριο.
Όπως πληροφορήθηκα, συνομιλώντας με γιατρούς αλλά και με την Διοίκηση, το Εργαστήριο είναι κλειστό, επειδή δεν υπάρχουν 250 ευρώ για να αγοραστεί αποσταγμένο νερό!
Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό ξεπερνά κάθε όριο παράνοιας, σε σχέση με τις προβλεπόμενες παροχές του τομέα της δημόσιας υγείας.
Αντιλαμβάνομαι, μάλιστα, ότι γενικά υπάρχει ένα ευρύτερο πρόβλημα με την χρηματοδότηση του ΠΕΔΥ, που εσείς «εφεύρατε».
Κατόπιν τούτου σας ερωτώ κ. Υπουργέ:
1. Έως πότε για 250 ευρώ δεν θα λειτουργούν τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια του ΠΕΔΥ Καβάλας;
2. Έως πότε με αυτήν την «συνεισφορά» θα τροφοδοτούνται τα ιδιωτικά Μικροβιολογικά Εργαστήρια, στα οποία - αν δεν κάνω λάθος- το κράτος χρωστάει τεράστια ποσά;
3. Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την χρηματοδότηση του ΠΕΔΥ;
4. Επειδή ενθυμούμαι την ομιλία του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης τον Ιούλιο του 2012, ο οποίος απροκάλυπτα μίλησε για ιδιωτικοποίηση  της Υγείας, σε πόσο χρονικό διάστημα πιστεύετε ότι το ΠΕΔΥ θα μείνει «ορφανό» και οι Έλληνες ασφαλισμένοι θα πάνε στον καινούργιο θετό πατέρα τους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας;
Και για να σας προλάβω, υπήρξα πάντα ένθερμος υποστηρικτής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά πάντα επίσης, υποστήριζα ότι στην Υγεία, την Παιδεία και την Πρόνοια τον πρώτο και βασικό λόγο πρέπει να έχει το κράτος.

Ο ερωτών Βουλευτής


Τέρενς Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, σκέψεις, απόψεις και άρθρα, πολιτικού, και όχι μόνο, περιεχομένου. Παρακαλώ θερμά, σε περίπτωση σχολίων να αποφεύγετε τη χρήση βωμολοχιών ή άλλων προσβλητικών παρατηρήσεων