Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Επικείμενο κλείσιμο του Σ.Δ.Ο.Ε. Καβάλας

12 Δεκεμβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Επικείμενο κλείσιμο του Σ.Δ.Ο.Ε. Καβάλας          


Δημοσιεύματα παρουσιάζουν , ότι στην ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Καβάλας και Δράμας, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, αναφέρθηκε με έντονη δυσαρέσκεια το επικείμενο λουκέτο στο Σ.Δ.Ο.Ε. Καβάλας.
 Πιο συγκεκριμένα , και αντί να ενισχυθεί το Σ.Δ.Ο.Ε. και να φέρει τα έσοδα που πρέπει, στο οργανόγραμμα δυστυχώς περιορίζονται τα περιφερειακά Σ.Δ.Ο.Ε., ορισμένα εξ αυτών καταργούνται, άλλα γίνονται τμήματα και υπάγονται σε άλλες διευθύνσεις, ενώ κάποια δεν αναφέρονται καθόλου, όπως το Σ.Δ.Ο.Ε. Καβάλας.
 Επιπλέον , είναι γνωστό , ότι εξαιτίας της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού στο ΣΔΟΕ λόγω συνταξιοδότησης, η φοροδιαφυγή των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και η οικονομική παραβατικότητα έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, στερώντας πολύτιμα έσοδα από το δημόσιο ταμεία. Οι συγχωνεύσεις που έχουν γίνει σε Καβάλα και Δράμα δημιουργούν επίσης τεράστια θέματα με το προσωπικό, διότι οι εναπομείναντες υπάλληλοι δεν μπορούν να διαχειριστούν τον όγκο εργασίας που υπάρχει, τα Κ.Ε.Φ. δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν με το σωστό τρόπο, με αποτέλεσμα οι πολίτες συνεχώς να ταλαιπωρούνται.   
 Όπως είναι απόλυτα κατανοητό, είναι τεράστιας σημασίας να μη διαλυθούν οι εν λόγω  υπηρεσίες, διότι θα προκαλέσουν ανεξέλεγκτη και απροσδιόριστη ζημία τόσο στα έσοδα του Δημοσίου, όσο και στις έρευνες σε βασικούς τομείς της οικονομικής εγκληματικότητας.

 Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 Αν έχουν προκύψει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών από την έως σήμερα αναδιάρθρωση των οικονομικών υπηρεσιών των Νομών Δράμας και Καβάλας και ποιος είναι ο γενικότερος σχεδιασμός σας σε ότι αφορά τη λειτουργία των περιφερειακών Σ.Δ.Ο.Ε. και του ρόλου που επιτελούσαν.
Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2013
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Βουλευτής Ν. Σερρών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, σκέψεις, απόψεις και άρθρα, πολιτικού, και όχι μόνο, περιεχομένου. Παρακαλώ θερμά, σε περίπτωση σχολίων να αποφεύγετε τη χρήση βωμολοχιών ή άλλων προσβλητικών παρατηρήσεων