Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Α. Γεωργιάδης : Τα 25€ είναι λίγα (!!)


Για άλλη μια φορά, σήμερα το πρωί, έκανα το λάθος να παρακολουθήσω τηλεοπτική συζήτηση, στην οποία συμμετείχε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Δοκιμάζοντας τα όρια αντοχής μου, και παρά τις επανειλημμένα αποτυχημένες  προσπάθειές μου κατά το παρελθόν (κατά τις οποίες η τηλεόραση γλυτώνει το σπάσιμο απλά και μόνο επειδή, δεν μπορεί να "φταίει" το μέσο για τις ανοησίες, αλλά οι ανόητοι που τις λένε) στην εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον Γ. Αυτιά, άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει επί λέξη τα εξής : "και λίγα είναι τα 25 ευρώ που καλείται να πληρώσει ο ασθενής στα δημόσια νοσοκομεία" (!!) δικαιολογώντας αυτά του τα λόγια με το σκεπτικό ότι "έτσι δεν θα μπορεί ο κάθε (μη συλληφθείς ακόμη από τον ... Ξένιο Ζευ) λαθρομετανάστης να χρησιμοποιεί το δημόσιο σύστημα υγείας" (!!).

Η σκέψη ακόμη και να επιχειρηματολογήσω προσπαθώντας να ανατρέψω, κατ' αρχήν το λεχθέν για το ποσό που καλείται να πληρώσει ο καθένας που πρέπει να κάνει εισαγωγή ως ασθενής σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, αλλά και τη δικαιολογία που επικαλέσθηκε ο κ. Γεωργιάδης περί λαθρομεταναστών, μου προκαλεί αλλεπάλληλα κύματα τάσεως προς έμετο.

Ένα μόνο θα τονίσω : ο κ. Γεωργιάδης, ως προερχόμενος ιδεολογικά, από "πολιτικούς" χώρους όπου το "δεξιός" αποτελεί ευφημισμό, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πώς να κατευθύνει την οργή των πολιτών προς αυτούς ακριβώς τους (από την ... χαραυγή της εμφάνισής τους) άκρως ελεγχόμενους "πολιτικούς" σχηματισμούς.

Αυτό βέβαια, υπό τον αυστηρό όρο ότι γνωρίζει καλά τι λέει. Διότι ... κανείς δε μπορεί να είναι πλέον σίγουρος για τη διανοητική κατάσταση ανθρώπων, που χρησιμοποιούν το λόγο "τους" για να εξυπηρετήσουν, όχι πολιτικούς σκοπούς (κάτι στο οποίο ως Έλληνες πολίτες είμαστε συνηθισμένοι !), αλλά ένα από τα πιο πρωτόγονα ένστικτα του ανθρώπινου είδους, αυτό της ... αυτοϊκανοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, σκέψεις, απόψεις και άρθρα, πολιτικού, και όχι μόνο, περιεχομένου. Παρακαλώ θερμά, σε περίπτωση σχολίων να αποφεύγετε τη χρήση βωμολοχιών ή άλλων προσβλητικών παρατηρήσεων