Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Αδύνατον τ' αληθές λαθείν - Μένανδρος 4ος αι. πχ (Αδύνατο να κρυφτεί η αλήθεια)



Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τα τέλη Αυγούστου, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Α. Σαμαράς, δήλωνε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, αναφερόμενος στα μέτρα των 11,5 δις ευρώ "Αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία, σε δύο χρόνια η Ελλάδα θα έχει αλλάξει”
Σύμφωνα δε με σχετικό ρεπορτάζ της 30ης Αυγούστου της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ο πρωθυπουργός "μιλώντας για το επώδυνο πακέτο μέτρων δήλωσε ότι είναι απαραίτητο για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση του δανείου που θα πάει όλο στο εσωτερικό της χώρας για να κινηθεί η οικονομία ενώ έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας κυρίως των νέων"

Για να καταλάβει κανείς το εύρος της αναλήθειας του κ. πρωθυπουργού, αρκεί να αναφέρω ότι τα μέτρα των 11,5 έχουν γίνει πλέον 13,5δις ευρώ, έχουν προστεθεί δηλαδή μέτρα 2 δις μέσα σε 2 μήνες !!
Κάτι που φυσικά δεν πρέπει να μας φαίνεται παράξενο, μιας και τα μέτρα αυτά είχαν προαποφασισθεί από τον Μάρτιο του 2012 και θα έπρεπε να έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.
Αλλά ... μας πρόλαβαν οι εκλογές !!

Και το μέγεθος του ψέματος δεν σταματά εδώ.

Σε δημοσίευμα του Κυριακάτικου Βήματος, γίνεται αναφορά στις "εξαντλητικές διαπραγματεύσεις (!!) οι οποίες οδήγησαν τελικά σε μέτρα αξίας 9,2 δις ευρώ για το 2013, 4,3 δις ευρώ για το 2014, ενώ δεν έγινε καμία συζήτηση για τα μέτρα του 2015 και του 2016"

Από τα "τελευταία" δηλαδή μέτρα των 11,5 δις, "ξαφνικά" βρεθήκαμε (μετά από διαπραγματεύσεις !!) να συμφωνούμε σε μέτρα 13,5 δις για τα δύο επόμενα χρόνια, γνωρίζοντας ήδη ότι θα χρειασθούν και άλλα για την επόμενη διετία (2015-2016) για τα οποία απλά ... δεν έγινε συζήτηση !

Να σημειώσω δε ότι από τα μέτρα των 13,5 δις, τα 4,9 για το 2013, θα βρεθούν από περικοπές στις συντάξεις, και ακολουθούν οι περικοπές στους μισθούς, τα ειδικά μισθολόγια και τα κοινωνικά επιδόματα, οι "συνήθεις ύποπτοι" δηλαδή. !!

Όσον αφορά τέλος την αποστροφή του λόγου του για "την επόμενη δόση του δανείου που θα πάει όλο στο εσωτερικό της χώρας για να κινηθεί η οικονομία ενώ έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας κυρίως των νέων", είναι πλέον στους πάντες γνωστό ότι τα 31,5 δις ευρώ της δόσης, θα διανεμηθούν ως εξής :

α) 23,8 δις ευρώ (ποσοστό 76%) θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
β)  4,6 δις ευρώ (ποσοστό 14,6%) θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων
γ)  1,3 δις ευρώ (ποσοστό 4%) αφορά την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς επιχειρήσεις, και
δ)  2 δις ευρώ (ποσοστό 6%) για την αποπληρωμή εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου

Σε ποια "κίνηση της οικονομίας" λοιπόν αναφερόταν ο κ.Σαμαράς, όταν μόνο το 4% του "πακέτου" θα διατεθεί για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε επιχειρήσεις, οι οποίες -κατά πάσα πιθανότητα- θα τα καταβάλουν (επίσης) στις Τράπεζες λόγω των χρεών τους προς αυτές ;

Για να μην αναφερθώ "στην αντιμετώπιση της ανεργίας κυρίως των νέων ως ... πρώτη προτεραιότητα" !

Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την ΕΠΙΣΗΜΗ ανεργία τον Ιούλιο πάνω από το 24%, και ειδικά των νέων πάνω από το 54% (κάνοντας τη χώρα "πρωταθλητή" στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη), είναι η καλύτερη απάντηση στην μεθοδευμένη και πέρα από κάθε πλέον όριο εξαπάτηση των ελλήνων πολιτών.
Να σημειωθεί δε ότι τον Ιούλιο ήταν ακόμη σε ισχύ οι συμβάσεις με τους εργαζόμενους στον Τομέα του Τουρισμού. Με πρόχειρους υπολογισμούς, εάν προστεθούν στο πλέον του 1.260.000 ανέργων και οι 400.000 περίπου μερικώς απασχολούμενοι στον Τουρισμό τους καλοκαιρινούς μήνες (οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι νέοι), το ΕΠΙΣΗΜΟ ποσοστό ανεργίας της χώρας τον Οκτώβριο, είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει το 28% ή και 30% (με το ανεπίσημο ποσοστό να ανεβάζει αυτό το νούμερο σε πάνω από 60% !!)

Σε ένα μόνο θα συμφωνήσω με τον κ. Σαμαρά.
Ναι "σε δύο χρόνια η Ελλάδα θα έχει αλλάξει"
Εάν συνεχίσετε με την ίδια αλλοπρόσαλλη και πέρα από κάθε λογική, κυβερνητική πολιτική, η Ελλάδα σε δύο χρόνια θα είναι αγνώριστη
Πτωχευμένη εντός του Αγγλικού Δικαίου, έχοντας παραχωρήσει τη Δημόσια και ιδιωτική περιουσία στις εισπρακτικές εταιρίες των τοκογλύφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, σκέψεις, απόψεις και άρθρα, πολιτικού, και όχι μόνο, περιεχομένου. Παρακαλώ θερμά, σε περίπτωση σχολίων να αποφεύγετε τη χρήση βωμολοχιών ή άλλων προσβλητικών παρατηρήσεων