Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Σε μια τραγικά ελλειμματική Δημοκρατία



Το πόσο τραγικά ελλειμματική είναι η δημοκρατία μας, αποδεικνύεται τις τελευταίες ημέρες (και) από το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους προστατευόμενους μάρτυρες του σκανδάλου Novartis, και την κλήση τους να καταθέσουν από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά το θέμα «Παπαγγελόπουλου».

Τα δύο -κατά τη γνώμη μου- τεράστιας σημασίας ζητήματα που εγείρονται είναι :

Α) Η καθαρά μικροπολιτική συμπεριφορά εκπροσώπων του κομματικού συστήματος, οι οποίοι έκριναν πως οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες θα έπρεπε να καταθέσουν αυτοπροσώπως στην επιτροπή. Το μέγα ζήτημα δημιουργείται από τη στιγμή που, ναι μεν η λειτουργία της επιτροπής ενέχει θέση εισαγγελικού λειτουργού, στην πραγματικότητα όμως ΔΕΝ είναι τέτοια οντότητα, καθόσον αποτελείται από εκπροσώπους ΚΟΜΜΑΤΩΝ. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε επιμονή σε αυτή την πράξη, αποτελεί -κατά τη γνώμη μου- ευθεία, όχι απλά παρέμβαση, αλλά ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της -οντολογικά- ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ και ανεξάρτητης εξουσίας της Δικαιοσύνης, από εκπροσώπους τόσο (και κυρίως) της Νομοθετικής, όσο και της Εκτελεστικής εξουσίας.

Β) Η άρνηση των δύο προστατευομένων μαρτύρων να προσέλθουν στην εξεταστική επιτροπή, με το σκεπτικό πως δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στη συγκεκριμένη διαδικασία αλλά και -κυρίως- επειδή ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ακόμη και για την ζωή τους, αποτελεί έμμεση (αν όχι ευθεία και άμεση) προσβολή προς εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού, μιας και αυτό που στην πραγματικότητα λένε, είναι πως «η αυτοπρόσωπη παρουσία μας στα μέλη της επιτροπής, ενέχει τον άμεσο κίνδυνο αποκάλυψης της πραγματικής μας ταυτότητας, και αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει ακόμη και στη ΦΥΣΙΚΗ μας εξόντωση»! Αφήνουν δηλαδή να εννοηθεί πως είναι πιθανό, μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, είτε από αμέλεια, είτε σκόπιμα, να αποκαλύψουν σ’ εκείνους οι οποίοι θίγονται από τις καταθέσεις τους, το ποιοι πραγματικά είναι. Κάτι που ίσως οδηγήσει ακόμη και στο θάνατό τους!!!!

Τόσο στη μία, όσο και στην άλλη (διαμετρικά αντίθετη) περίπτωση, το μόνο που αποδεικνύεται, είναι η τραγικά ελλειμματική λειτουργία, τόσο του πολιτικού-κομματικού μας συστήματος, όσο και της ίδιας της Δημοκρατίας.

(το τελευταίο δε που προέκυψε, είναι πως τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής τους, αναφέρουν τα… πραγματικά τους ονόματα, όπως αναφέρθηκε σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, σκέψεις, απόψεις και άρθρα, πολιτικού, και όχι μόνο, περιεχομένου. Παρακαλώ θερμά, σε περίπτωση σχολίων να αποφεύγετε τη χρήση βωμολοχιών ή άλλων προσβλητικών παρατηρήσεων