Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣΜε αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των μαθητών και μαθητριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ήθελα εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στα παιδιά που κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους, ως αποτέλεσμα των κόπων και προσπαθειών που για χρόνια κατέβαλαν.
Οι φοιτητές μας, αποτελούν την ελπίδα όλων για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, και με την παραμονή τους στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, προσφέρουν τη σιγουριά πως όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε σε στέρεες βάσεις το μέλλον της πατρίδος μας.

Συγχαρητήρια και στους γονείς για την πολύπλευρη στήριξη που παρείχαν στα παιδιά τους. Εύχομαι να είναι πάντα υγιείς, δυνατοί και δίπλα τους σε κάθε νέα πρόκληση που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα άξια τέκνα τους.

Παράλληλα, θα πρέπει να συγχαρώ και τους εκπαιδευτικούς. Στάθηκαν και θα στέκονται πάντα, σύμβουλοι και αρωγοί των μαθητών τους, παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Σε όσους μαθητές και μαθήτριες δεν κατάφεραν να πετύχουν τον πρώτο αυτό μεγάλο στόχο της ζωής τους, αν και το γνωρίζουν, θα πρέπει να επαναλάβω ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν αποτελούν τη μοναδική ευκαιρία για να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.
Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες για προσωπική πρόοδο και για την επίτευξη στόχων, οι οποίοι με μεθοδικότητα και αφοσίωση μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Άλλωστε, όπως έχει πει κι ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους στο διάβα της ιστορίας, ο Αριστοτέλης, «Τα αγαθά, κόποις κτώνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, σκέψεις, απόψεις και άρθρα, πολιτικού, και όχι μόνο, περιεχομένου. Παρακαλώ θερμά, σε περίπτωση σχολίων να αποφεύγετε τη χρήση βωμολοχιών ή άλλων προσβλητικών παρατηρήσεων