Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

ΤΕΡΜΑ ΤΟ "ΠΑΡΑΜΥΘΙ"

Βολεμένοι και λάτρεις της εξουσίας που χάθηκε ξαφνικά μέσ’ από τα χέρια τους. Δε τους βγαίνει το σχέδιο του Χρύσανθου για την παρένθεση και έχουν τρελαθεί εντελώς.

Παρακινούν για εξεγέρσεις, και απορούν γιατί υπομένουμε ακόμη και δεν ρίχνουμε ξύλο ή δεν παίρνουμε τα όπλα !

Κι όσοι τους πιστεύουν, ούτε που πάει στιγμή το μυαλό τους για ποιους πραγματικά δουλεύουν

Τσιροκοπούν σαν τις μωρές παρθένες !

Ξέχασαν μέσα σε ένα χρόνο όσα τα προηγούμενα πέντε μας κατέβαζαν στο κεφάλι, και τα ΜΜΕ δεν έβγαζαν σχεδόν άχνα !

Σήμερα ΞΑΦΝΙΚΑ τους έπιασε όλους ο πόνος για τους φτωχούς έλληνες, τους άρρωστους έλληνες, τους έλληνες που χρωστούν στις τράπεζες, που θα χάσουν το σπίτι τους, που, που, που …

Μας πετσόκοψαν τους μισθούς, μας κατάργησαν τα δώρα, μας μείωσαν στο μισό τις συντάξεις, μας κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις και έστειλαν στην ανεργία 1.000.000 … ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ αδερφούς μας.

Μας έκλεβαν και μας λεηλατούσαν επί δεκαετίες, μας τρέλαναν στους άμεσους και έμμεσους φόρους, μας κορόιδεψαν με τα χρηματιστήρια του τζόγου, τους ολυμπιακούς αγώνες της ρεμούλας και των αναθέσεων, τα δημόσια έργα των υπερmegaκοστολογήσεων, και μας πετούσαν ένα ξεροκόμματο δανεικό από τις τράπεζες, για μια ψευδαίσθηση ζωής, ένα καινούργιο αυτοκίνητο κι ένα σπίτι, δανεικό, όλα δανεικά στο εύκολο χρήμα που μας παγίδευσε για μια ζωή.

Δανείστηκαν κι οι ίδιοι, όχι όπως εμείς, πήραν εκατομμύρια, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, και τα έκαναν παστάλια στις τράπεζες του εξωτερικού, τα έκρυψαν στον Παναμά, στην Ελβετία, στις Παρθένες Νήσους και σ’ όλες τις υπεράκτιες εταιρίες, για να μας αγοράσουν για ένα πιάτο φακές όταν ο θυμός, μας οδηγούσε στην ηρωική έξοδο.

Κι εμείς … το καταπίναμε αμάσητο, δοξολογώντας τις όμορφες μέρες στην αρχή και τα success stories αργότερα, του κάθε πολιτικού που είχε κάνει το γαλάζιο αίμα του νερό για ν’ ανέβει στην πρωθυπουργία.

Ε, όχι καλοί μου και αντι ήρωες συνέλληνες

Αν στους φόρους προτείνετε αναρχία, αν στην ανέχεια προτείνετε πείνα, αν στην έλλειψη φαρμάκων προτείνετε θάνατο, δε θα σας ακολουθήσω.

Θα μαζέψω όση αντοχή μου έχει απομείνει και θα πολεμήσω

Όχι αυτούς που προσπαθούν ειλικρινά
Όχι αυτούς που έκαναν λάθη αλλά συνεχίζουν να πολεμούν με τα θηρία

Θα πολεμήσω αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν το έργο που άφησαν στη μέση, ελπίζοντας να σκάσει η βόμβα στα χέρια άλλου για να έρθουν σαν απελευθερωτές.

Θα πολεμήσω αυτούς που έκλεβαν τον ιδρώτα μου για δεκαετίες, αυτούς που με φλόμωναν στο ψέμα για να ξοδεύουν τα δισεκατομμύρια από τις μίζες τους στα γιοτ, τις πισίνες, τις σαμπάνιες της Μυκόνου και τις βίλες που αγόραζαν κοντά-κοντά, κολλημένοι σαν τις σάπιες σταφίδες.

Θα πολεμήσω, γιατί ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

Θα πολεμήσω, αλλά όχι ΕΣΕΝΑ.


ΑΥΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, σκέψεις, απόψεις και άρθρα, πολιτικού, και όχι μόνο, περιεχομένου. Παρακαλώ θερμά, σε περίπτωση σχολίων να αποφεύγετε τη χρήση βωμολοχιών ή άλλων προσβλητικών παρατηρήσεων