Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ποια συνεργασία ;!

Παρά τις επανειλημμένες τον τελευταίο καιρό παρεμβάσεις, τόσο του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Π. Καμμένου, όσο και του εκπροσώπου του κινήματος βουλευτή Επικρατείας κ. Τ. Κουίκ όσον αφορά το θέμα της συνεργασίας των ΑΝ.ΕΛΛ. με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα πρέπει ίσως να διατυπωθεί ακόμη σαφέστερα, γιατί μια τέτοια συνεργασία ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει.

Και δεν μπορεί να υπάρξει διότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με βάση τις αποφάσεις του Ιδρυτικού του Συνεδρίου, «απέχει έτη φωτός» τόσο από τις ανάλογες αποφάσεις του Ιδρυτικού Συνεδρίου των ΑΝ.ΕΛΛ., όσο και από τις βασικές θέσεις πολιτικής του κινήματος.

Με ποιο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λοιπόν μπορεί να συνεργασθούν οι ΑΝ.ΕΛΛ. ;!

Αυτού που στις αποφάσεις του Συνεδρίου του αναφέρει : «Ακυρώνουμε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους» και «Επαναδιαπραγματευόμαστε τις δανειακές συμβάσεις, ακυρώνουμε τους επαχθείς όρους τους, θέτοντας ως πρώτο θέμα τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πραγματοποιώντας λογιστικό έλεγχο» ή αυτού που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξη του στην Γουόλ Στρητ Τζέρναλ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς πράξεις και ο βουλευτής του κόμματος κ. Σταθάκης προσδιόρισε το επαχθές του χρέους στο … 5% ;!

Αυτού που αναφέρει ότι : «Απαιτείται, μια νέα διαδικασία νομιμοποίησης για τους μετανάστες "χωρίς χαρτιά" και μια νέα διαδικασία πολιτογράφησης για όσους ζουν και εργάζονται επί χρόνια στην Ελλάδα, η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση των μεταναστών που εργάζονται και η άμεση παροχή ιθαγένειας σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα. Προχωρούμε στην κατάργηση των σημερινών απάνθρωπων κέντρων κράτησης αλλοδαπών και στη δημιουργία ανοιχτών κέντρων διαβίωσης με αξιοπρεπείς όρους», τη στιγμή που το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα σε συνδυασμό με την αθρόα είσοδο παράνομων μεταναστών, την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οριστική συρρίκνωση του έθνους στα επόμενα 40 χρόνια ;!

Του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. των Κουρουμπλή και Μιχελογιαννάκη (αλλά και των Βουδούρη και Παραστατίδη) που ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο ως βουλευτές (τότε) του ΠΑΣΟΚ ;!

Του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που βουλευτές του φωτογραφίζονται κάτω από την αποσχιστική σημαία της «Δυτικής Θράκης», που μουσουλμάνος βουλευτής του, σε συνάντηση με το σημερινό υπουργό Παιδείας, ανέφερε «ας κάνουμε δημοψήφισμα στη Θράκη για το ποια είναι η μητρική γλώσσα των μουσουλμάνων» και των δίγλωσσων αφισών στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές ;!

Αυτού που υποψήφιος Ευρωβουλευτής του λέει «αποκαλώ τη Μακεδονία με το όνομά της, Μακεδονία όπως όλος ο κόσμος», των αφισών με αναφορά στη «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και, στην «πιο light» των περιπτώσεων, ως θέση του για το όνομα της ΠΓΔΜ έχει το «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό» ;!

Μήπως του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που αναφέρει πως : «Χρειάζεται να απαλλοτριωθεί και να αξιοποιηθεί για τις κοινωνικές ανάγκες ολόκληρη η εκκλησιαστική και μοναστηριακή περιουσία», «Να γίνει πλήρης χωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, να επιβληθεί η από-δημοσιοϋπαλληλοποίηση των κληρικών και η ένταξή τους, μέχρι να μπορούν να συντηρούνται από τις εισφορές των πιστών ή από άλλο επάγγελμα» ;!

Αυτού που ζητά : «Πλήρη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους στρατιώτες και τους κατώτερους αξιωματικούς», «Εκλογή και δικαίωμα ανάκλησης όλων των αξιωματικών από τους στρατιώτες» οδηγώντας ουσιαστικά στην πλήρη διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ή μήπως αυτού που ζητά «Κατάργηση κάθε αυτοδιοίκητου των σωμάτων ασφαλείας. Υπαγωγή τους στον έλεγχο των μαζικών οργανώσεων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και μετατροπή τους σε πολιτοφυλακές» ;!


Όχι λοιπόν κύριοι. Με αυτές (και τόσες άλλες) βασικές πολιτικές θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,  οποιαδήποτε συνεργασία με αυτό το κόμμα, ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΑΣΥΖΗΤΗΤΗ από τη βάση του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, σκέψεις, απόψεις και άρθρα, πολιτικού, και όχι μόνο, περιεχομένου. Παρακαλώ θερμά, σε περίπτωση σχολίων να αποφεύγετε τη χρήση βωμολοχιών ή άλλων προσβλητικών παρατηρήσεων