Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Με απόλυτη επιτυχία η επίσκεψη της Ρ. Μακρή στην Καβάλα

Η Ρ. Μακρή στα γραφεία του κινήματος στην Καβάλα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Με μία εκτός προγράμματος συνάντηση με τον κ. Μ. Κρεμύδα, πρόεδρο και μέλη του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Καβάλας στα γραφεία του Συλλόγου, ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη της Τομεάρχου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, βουλευτού Κοζάνης του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κας Ρ. Μακρή στην Καβάλα.


 Η κα Μακρή, όπως επίσης και η ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της βουλής, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Ν. Καβάλας και βουλευτής Σερρών του κινήματος κα Μ. Κόλλια – Τσαρουχά, δήλωσαν με την παρουσία τους στο συλλαλητήριο της Κυριακής 9ης Φεβρουαρίου στον προαύλιο χώρο του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων, την υποστήριξή τους στα δίκαια και επιστημονικώς τεκμηριωμένα αιτήματα των ΤΕΕ ΑΜ και ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ και του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καβάλας, για την αλλαγή όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από τα Τενάγη Φιλίππων, την καλλιεργήσιμη γη υψηλής παραγωγικότητας, τον κάμπο της Νέας Καρβάλης, αλλά και την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση σταθμού συμπίεσης κοντά στην πόλη των Σερρών, ανάμεσα σε ένα πυκνό δίκτυο οικισμών.


Κατά τη διάρκεια των επαφών της κας Μακρή, τόσο με το προεδρείο της ΟΕΒΕ Καβάλας όσο και με μέλη της Δ/κής Επιτροπής του Εμπορικού Επιμελητηρίου, αναδείχθηκαν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της πόλης (οφειλές στον ΟΑΕΕ, εξοντωτική φορολογία, παραεμπόριο, επιδότηση 12%, κατάπτωση εγγυήσεων του Δημοσίου σε δάνεια επιχειρηματιών κ.α.).

Τόσο από το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ Καβάλας, όσο και από το ΤΕΕ ΑΜ, την ΟΕΒΕΚ και το Εμπορικό Επιμελητήριο Καβάλας, παραδόθηκαν στοιχεία με βάση τα οποία η κα Μακρή θα προχωρήσει άμεσα σε ανάλογες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις - παρεμβάσεις, ακόμη και σε κατάθεση Πρότασης Νόμου για την τροποποίηση – προσθήκη άρθρου που αφορά το παραεμπόριο.

Μετά το τέλος των επαφών της, η κα Μακρή, η Συντονιστική Επιτροπή και οι πολιτευτές της Π.Ε. Καβάλας, δήλωσαν ότι ««Μια πόλη και ένας νομός που έχει πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες για ανάπτυξη και ευημερία, οι οποίες όμως έχουν πρακτικά εξαφανιστεί μέσα στον κυκεώνα της οικονομικής κρίσης, μαστίζεται από ποσοστά ανεργίας της τάξης του 33% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Παράλληλα, στοιχεία από το Εμπορικό Επιμελητήριο, αποδεικνύουν ότι το 68% των οφειλετών στο δημόσιο προέκυψε μετά το 2010, κάτι που δείχνει πως όλοι αυτοί οι οφειλέτες δεν είναι μπαταχτσήδες, όπως τους κατηγορεί η κυβέρνηση η οποία κάνει τα πάντα για να διαλύσει το κράτος και να το παραδώσει στα χέρια ιδιωτών. Σύσσωμο το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, από τη βάση μέχρι τον πρόεδρό του Π. Καμμένο και την κοινοβουλευτική ομάδα,  έχουν ταχθεί ενάντια στην παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας και την παραχώρηση της λειτουργίας του κράτους στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων»

Συντονιστική Επιτροπή

Π.Ε. Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, σκέψεις, απόψεις και άρθρα, πολιτικού, και όχι μόνο, περιεχομένου. Παρακαλώ θερμά, σε περίπτωση σχολίων να αποφεύγετε τη χρήση βωμολοχιών ή άλλων προσβλητικών παρατηρήσεων